Recepty
-
Uvařit si doma vlastní pivo není složité, avšak chce to trpělivost
Co by to bylo za milovníka piva, toho zlatavého nahořklého moku, kdyby si nezkusil uvařit vlastní várku. Vězte, že to…
Číst dál » -
Koření a zelené bylinky prakticky – část I.
Hřebíček Zapíchnutý v cibuli přidáváme k rýži při dušení. Odnímá rýži nepříjemné pachy a dobře ji ochutí. Kapary Kupujeme naložené…
Číst dál » -
Majonézy a omáčky: rady, tipy, vychytávky
Majonézy Majonéza ke zdobení dobře drží, když do 100 g majonézy přimícháme 10 g rosolu (aspiku).Majonéza se nesrazí, když všechny…
Číst dál » -
Kaldoun – drůbková polévka s knedlíčky
Pokud plánujete uchystat sváteční tabuli, mohl by vám přijít vhod recept na kaldoun, tedy drůbkovou polévku s knedlíčky. Jedná se…
Číst dál » -
Sterilace – zavařování: uchovejte si ovoce chutné po dlouhý čas
éto je doba zavařování. Zvláště, když máme vlastní zahradu. Každý kus ovoce, který nesníme v čerstvém stavu, který nerozdáme příbuzným…
Číst dál » -
Na měkko, na hniličku, nebo na tvrdo?
ejce jsou nesmírně cennou potravinou pro výživu. Vždyť obsah vajíčka stačí vyživit ptačí zárodek. Vejce tedy obsahuje téměř všechny látky…
Číst dál » -
Jak uchovat zelené natě a bylinky na zimu
Zelené natě a bylinky nemají při přípravě jídel pouze estetickou úlohu (na zdobení pokrmů studené a teplé kuchyně), ale tvoří…
Číst dál » -
Jak si připravit vlastní sušené maso, neboli „Jerky“
Příprava sušeného masa není nikterak složitá, a než abyste si ho kupovali za vysoké ceny, můžete ho „vyrobit“ doma. Jaký…
Číst dál »