
Rádi zkoušíte nové věci? Potom je italská gastronomie otevřenou knihou, v níž si můžete číst nejen za dlouhých letních večerů. Byla by škoda nevyužít v kuchyni takový potenciál, když se nabízí desítky různých chutí a vůní. Itálie není jen o špagetách nebo pizze, to bychom totiž byli stále ještě na začátku. Dáte si také pár specialit z Apeninského poloostrova? Potom vězte, že je třeba vhodně skloubit suroviny a bez olivového oleje by byla škoda vůbec začínat. Ochudili byste se tak o mnoho zajímavého!
Provoňte si interiér, pěkně po Italsku
Možná slyšíte toto slovní spojení poprvé, ale jistě si jej po ochutnání zamilujete. Samozřejmě, lanýžový olej je nevšední specialitou určenou pro znalce, zbývá už tedy pouze popřát dobrého chutnání. Dostanete jej dokonce v amfoře, která připomene antické časy. Jistě, jde o tradiční surovinu někdejšího římského impéria, byla by škoda této tradice nevyužít a nepřinést i designový obal. Další ze zajímavých variací z produkce Marina Colonna je rozmarýnový olej, kterého můžete využít i při přípravě sušenek. Jistě, jde o univerzál, se kterým si vychutnáte různé odstíny chutí od pečiva po grilovanou mořskou rybu. Tedy jídla, co si dopřávala například už i antická společnost, vlastně docela nezávisle na společenské vrstvě a rodinném bohatství.Vlajkovou lodí italského producenta je i pomerančový olej, jenž vzniká jednoduše – už při zpracování olivových plodů se ke směsi přidávají nakrájené kousky tohoto oblíbeného citrusu. Těstovinové pokrmy, ale také grilované ryby, užijte si lehké odstíny chutí nejen během chvilek opravdové letní pohody. Nahlédněte na olivum.cz a vychutnejte si inspiraci, kterou nabízí různorodý extra panenský olivový olej. Vždyť je jasné, že nejen v Itálii se pěstují špičkové olivy, zamířit lze i do Řecka nebo na chorvatskou Istrii. V tamní kamenité půdě se vlastně olivovníkům daří přímo báječně, chcete ochutnat výsledek?


