Recepty
- Recepty
Koření a zelené bylinky prakticky – část III.
Česnek medvědí (Allium ursinum) Medvědí česnek můžete pěstovat i na zahrádce. Nejlépe z cibulek, které si přinesete z lesa. Aby…
Číst dál » - Recepty
Zpracování úrody ze zahrádky – čatní
Nenechte úrodu ze zahrádky přijít vniveč. Všechno se dá zpracovat. Dnes se podíváme na čatní z jablek, paprik, zelených rajčat…
Číst dál » - Recepty
Koření a zelené bylinky prakticky – část II.
Bazalka pravá (Ocimum basilicum) Bazalku můžete pěstovat sezónně na zahrádce i celoročně doma v květináči, a to v mnoha odrůdách.…
Číst dál » - Recepty
Uvařit si doma vlastní pivo není složité, avšak chce to trpělivost
Co by to bylo za milovníka piva, toho zlatavého nahořklého moku, kdyby si nezkusil uvařit vlastní várku. Vězte, že to…
Číst dál » - Recepty
Koření a zelené bylinky prakticky – část I.
Hřebíček Zapíchnutý v cibuli přidáváme k rýži při dušení. Odnímá rýži nepříjemné pachy a dobře ji ochutí. Kapary Kupujeme naložené…
Číst dál » - Recepty
Majonézy a omáčky: rady, tipy, vychytávky
Majonézy Majonéza ke zdobení dobře drží, když do 100 g majonézy přimícháme 10 g rosolu (aspiku).Majonéza se nesrazí, když všechny…
Číst dál » - Recepty
Kaldoun – drůbková polévka s knedlíčky
Pokud plánujete uchystat sváteční tabuli, mohl by vám přijít vhod recept na kaldoun, tedy drůbkovou polévku s knedlíčky. Jedná se…
Číst dál » - Recepty
Sterilace – zavařování: uchovejte si ovoce chutné po dlouhý čas
éto je doba zavařování. Zvláště, když máme vlastní zahradu. Každý kus ovoce, který nesníme v čerstvém stavu, který nerozdáme příbuzným…
Číst dál » - Recepty
Na měkko, na hniličku, nebo na tvrdo?
ejce jsou nesmírně cennou potravinou pro výživu. Vždyť obsah vajíčka stačí vyživit ptačí zárodek. Vejce tedy obsahuje téměř všechny látky…
Číst dál » - Recepty
Jak uchovat zelené natě a bylinky na zimu
Zelené natě a bylinky nemají při přípravě jídel pouze estetickou úlohu (na zdobení pokrmů studené a teplé kuchyně), ale tvoří…
Číst dál »