Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Zdraví

Zbavte se přeslazených produktů plných nezdravých konzervantů a sáhněte po bio kvalitě

Běžné kupované sirupy a limonády ze supermarketů jsou možná na chuť dobré, a hlavně u dětí oblíbené, ale zdraví moc neprospívají. A navíc jsou velmi kalorické.

Levné ovocné sirupy většinou ani nemají nic společného s ovocem a tzv. ovocná složka se zde nachází v minimálním množství. To, čeho je v takovém produktu moc, je cukr a také chemická barviva a dochucovadla. Je až s podivem, z čeho všeho se dá vytvořit třeba chuť jahod. 

Naštěstí je stále více lidí, kteří neberou své zdraví a zdraví svých dětí na lehkou váhu, a i v obchodě si dají tu práci a složení výrobku napsaného miniaturním písmem na etiketě si rozluští. Potom většinou o nákup takového koktejlu ztratí zájem. 

Dobrou zprávou je, že už se menší výrobci začínají orientovat na zdravější produkty, a tak se v obchodech se zdravou výživou už dají koupit ovocné sirupy, které jsou opravdu dělané z ovoce! A co je ještě lepší, že se sníženým obsahem cukru a použitím alternativních a zdraví neškodlivých sladidel jde dokonce o produkty, které lze označit jako zdravé sirupy či dokonce bio sirupy

Je ovšem třeba počítat s tím, že lahev sirupu z opravdového ovoce bude dražší, než produkt vyrobený z náhražek a zmrazeného jablečného koncentrátu, který se dělá z padaných jablek vykupovaných za symbolickou cenu. Potom se z těchto ne příliš kvalitních plodů dělá šťáva, která se díky své ceně dává do celé řady ovocných produktů, které jsou nazývané jako jahodové, banánové, malinové, borůvkové atd., přestože podstatnou část jejich obsahu tvoří právě jablečný koncentrát.

Pokud si chcete dopřát kvalitu a svým dětem zdravé občerstvení, můžete si vyrobit z vlastního a stoprocentně ekologicky pěstovaného ovoce svůj sirup. Pokud si počkáte, až je ovoce hodně zralé, není ani třeba použít takové enormní množství cukru, jaké se dává do průmyslově vyrobených sirupů. Ovoce, které má čas dozrát, je plné zdravějšího cukru a má také mnohem plnější a výraznější chuť. Takto vyrobené domácí sirupy se s těmi kupovanými nedají vůbec srovnávat a jejich kvalita je úplně někde jinde. Navíc díky silné přirozené chuti stačí k ochucení osvěžující domácí limonády mnohem menší množství sirupu. Kdo si rád dopřeje neobvyklé chutě, může zkusit vyrobit limonádu macerováním kousků ovoce v pitné vodě, kdy vznikne výborná jemně ochucená a voňavá osvěžující limonáda, která je velmi zdravá a bez přidaného cukru a sladidel. 

MK Redakce

Přinášíme vám novinky ze světa, která zajímají především dámy. Inspirujte se a užívejte příjemné chvíle odpočinku u čtení. Píšeme pro vás články zajímavé a přínosné, tak aby se dobře četly.

Související články

Back to top button