Recepty
-
Kávové speciality, které rozhodně stojí za ochutnání
Když se řekne káva, rozhodně to neznamená jen směs pražených namletých zrn zalitá vodou. Kávu si můžete zpestřit mlékem v různých podobách, cukrem či…
Číst dál » -
Vánoce: Babské rady do vánoční kuchyně
Tyto sesbírané babské rady se mohou hodit nejen do vánoční kuchyně, ale prakticky do kuchyně během celého roku. Některé z…
Číst dál » -
Rozmarýnový olej znamená spoustu nových kombinací v kuchyni
Rádi zkoušíte nové věci? Potom je italská gastronomie otevřenou knihou, v níž si můžete číst nejen za dlouhých letních večerů. Byla…
Číst dál » -
Puerh je nejstarší čaj na světě, který vám pomůže zhubnout
O čajích se ve spojitosti s hubnutím mluví stále častěji. Mnoho žen, které nejsou spokojené se svojí postavou a chtějí se…
Číst dál » -
Bramborové saláty na váš vánoční stůl – část II.
Plníme slib a pokračujeme nabídkou tří dalších bramborových salátů. Minule jsme si představili bramborový salát po francouzsku, bramborový salát po…
Číst dál » -
Bramborové saláty na váš vánoční stůl – část I.
Bramborový salát bezesporu patří k vánočním či svátečním pokrmům. Připravte si na Vánoce tradičního kapra a užívejte si sváteční chvíle…
Číst dál » -
Koření a zelené bylinky prakticky – část III.
Česnek medvědí (Allium ursinum) Medvědí česnek můžete pěstovat i na zahrádce. Nejlépe z cibulek, které si přinesete z lesa. Aby…
Číst dál » -
Zpracování úrody ze zahrádky – čatní
Nenechte úrodu ze zahrádky přijít vniveč. Všechno se dá zpracovat. Dnes se podíváme na čatní z jablek, paprik, zelených rajčat…
Číst dál » -
Koření a zelené bylinky prakticky – část II.
Bazalka pravá (Ocimum basilicum) Bazalku můžete pěstovat sezónně na zahrádce i celoročně doma v květináči, a to v mnoha odrůdách.…
Číst dál » -
Uvařit si doma vlastní pivo není složité, avšak chce to trpělivost
Co by to bylo za milovníka piva, toho zlatavého nahořklého moku, kdyby si nezkusil uvařit vlastní várku. Vězte, že to…
Číst dál »